0
Kosár tartalma
Ingyenes kiszállítás
Végösszeg:
0 Ft
Ingyenes kiszállítás
Tovább a kosárhoz

Hírek, aktualitások

  • Az életmentő K-vitamin

    A K2-vitamin hamarosan iskolapéldája lesz annak, hogyan megy el a nyugati orvoslás vitamin ellenes szemlélete miatt a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a csontritkulás problémájának megoldása mellett. Sajnálatos módon önjelölt paleo "próféták" is csatlakoztak a vitaminellenes kórushoz, s egyáltalán nem meglepő, hogy konzervatív orvosi múltjuk átüt a magukra kent paleo-mázon. A vitaminok szükséges mennyiségben nem vihetők be a szervezetbe a mai élelmi anyagok fogyasztásával. Ez olyan elemi tény, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni semmilyen étrend megtervezésekor.
    Attól tartok, senki nem veszi elég komolyan a K2-vitamin problémát, vagy csak nincs pénze K2-vitaminra. Az utóbbi évek kutatásai rávilágítottak arra, hogy a K2-vitamin hiány, ami nagyon elterjedt a nyugati emberek körében, az egyik meghatározó oka a szív és érrendszeri valamint a lágyszövetek meszesedésnek.
     

    Tovább olvasom

  • Amit a forrássóról tudni kell

    Az íze és a minősége nem hasonlítható más sóéhoz.

    Általános tudnivalók

    A Rio Maiorban (Portugáliában) bányászott forrás só egy olyan kősó, mely mélyen a föld alatt fekszik, és 200 millió éves. Egy forrás 2000 méteres mélységből a földalatti folyóból kioldja a sót és a földfelszínre hozza.  A forrás alatti sóér 75 méteres mélységben kezdődik a földfelszín alatt és 2000 méteres  mélységbe ér le.

    Ez a sóoldat 7-szer sósabb, mint a tengervíz.

    Az évszázadokra visszanyúló só kitermelés következtében Marinhas do Sal-nál egy olyan egyedülálló völgy alakult ki. A só feldolgozás a római korra nyúlik vissza. A legrégebbi dokumentumok 1177-ből származnak azoktól a templomos lovagoktól, akik akkoriban sót vásároltak itt.

    Tovább olvasom

  • 2011 áprilisában némileg sokkolta a szakmát, hogy a nagy presztízsű British Medical Journal megjelentetett egy kutatási eredményt

    2011 áprilisában némileg sokkolta a szakmát, hogy a nagy presztízsű British Medical Journal megjelentetett egy kutatási eredményt, miszerint a csontritkulásuk miatt kalciumot fogyasztók körében magasabb volt az arterioszklerózis aránya, mint azok körében, akik nem szedtek kalciumot.
    Az arterioszklerózis az artériák falának megvastagodásával és csökkent rugalmasságával járó számos betegség gyűjtőneve. A kutatók az ennek következtében fellépő szívroham, és a szélütés számát vizsgálták. Míg némileg csökkent a csontritkulás aránya a vizsgálat 5 éve alatt, ennek duplájával nőtt a szívrohamok, és a szélütések száma a vizsgálatban résztvevő nők körében.

    Tovább olvasom

A Premed Prevenció és Medicina betegségmegelőző Bt. elkötelezettnek érzi magát az egészséges életmód kialakítása iránt.

Cookie beállítások
A böngészőjében cookie-kat (adatfájlokat) tárolunk a felhasználói élmény javítása érdekében. További információk